023 - 799 90 74

Echtscheidingsadvocaat nodig in Haarlem?

Omgangsregeling na scheiding

Onderdeel van het verplichte ouderschapsplan is de omgangsregeling. Ook na een scheiding hebben ouders het recht op omgang met de kinderen. De afspraken wat betreft de omgang worden vastgelegd in de omgangsregeling of zorgregeling. Vaak is er één ouder die de zorg- en opvoedingstaken volledig op zich neemt na een scheiding. Er moeten vervolgens afspraken gemaakt worden over hoe vaak de niet-verzorgende ouder de kinderen mag zien. Er kan overigens ook worden gekozen voor een gelijke verdeling van de zorg- en opvoedingstaken. Deze vorm van ouderschap heet co-ouderschap.

Zorgregeling of omgangsregeling?

Er is een verschil tussen een omgangsregeling en een zorgregeling. Bij een scheiding moet er een zorgregeling opgesteld worden wanneer beide ouders ouderlijk gezag hebben. Ouderlijk gezag wordt verkregen op het moment dat u het kind officieel erkend. Na een scheiding verandert er in principe niets aan het ouderlijk gezag, louter wanneer hier reden toe is. Wanneer één ouder ouderlijk gezag heeft, dan moet er dus een omgangsregeling opgesteld worden. In veel gevallen neemt de moeder de verzorging van de kinderen op zich en gaan de kinderen eens in de zoveel tijd naar de vader. Vooral met baby’s of jonge kinderen is hiervan vaak sprake. De omgangsregeling baby ziet er dan ook vaak anders uit dan een omgangsregeling bij oudere kinderen.

Omgangsrecht grootouders

Soms kan het bij een scheiding wenselijk zijn dat de kinderen tijdelijk ergens anders ondergebracht worden, bijvoorbeeld bij grootouders. Grootouders hebben echter niet, zoals ouders, recht op omgang met de kinderen (hun kleinkinderen). Wanneer zij in nauwe persoonlijke betrekking tot het kleinkind staan, kunnen zij echter wel contact met hun kleinkinderen afdwingen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de grootouders regelmatig op de kinderen passen.

Hulp bij omgangsregeling kind

Staat u voor de taak een omgangsregeling vader op te stellen? De advocaten van De vakman staan u graag bij. Wij begrijpen hoe lastig het kan zijn om tot goede afspraken te komen als er sprake is van tegenstrijdige belangen. In de gehele regio Haarlem kunt u bij ons terecht voor professionele ondersteuning.

Waarom kiest u voor ons?

  • Advocatenkantoor met lange historie en traditie
  • Hoog gekwalificeerde advocaten
  • VFAS-advocaat-scheidingsbemiddelaars

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Personenrecht
• Familierecht
• Alimentatie
• Erfrecht
• Omgangsregeling
• Echtscheiding
• Huwelijkse voorwaarden

Werkgebied

Wij zijn u graag van dienst in Haarlem en omstreken.

Hoofdvestiging