023 - 799 90 74

Echtscheidingsadvocaat nodig in Haarlem?

Scheiden alimentatie

Als u uit elkaar gaat verandert er ook veel op financieel gebied. Misschien heeft u al afspraken laten vastleggen in de huwelijkse voorwaarden, maar misschien ook niet. U moet hoe dan ook goede afspraken onderling maken. Bovendien zijn er ook wettelijke regels waar u rekening mee moet houden. De wet stelt dat de zorgplicht voor elkaar en elkaars kinderen niet eindigt als u uit elkaar gaat. De financiële regeling hiervoor wordt alimentatie genoemd.

Kinderalimentatie vaststellen

Voorheen betaalde u gezamenlijk voor de zorg van de kinderen. Als u uit elkaar gaat wordt dat anders. Waarschijnlijk wonen de kinderen bij de ene ouder, waardoor die ouder ook meer kosten heeft. Om ervoor te zorgen dat beide ouders gezamenlijk betalen voor de opvoeding van de kinderen is er kinderalimentatie in het leven geroepen. Wie welk bedrag aan wie betaalt is afhankelijk van uw situatie. Daarbij wordt ook gekeken naar het verschil tussen de financiële situatie van voor de echtscheiding en de situatie daarna. Het uitgangspunt is dat de kinderen er niet op achteruit hoeven te gaan. Kinderalimentatie geldt tot de kinderen 21 jaar zijn.

Partneralimentatie vaststellen

Partneralimentatie moet ervoor zorgen dat de minst verdienende partner financieel wordt ondersteund in het levensonderhoud door de ex-partner. Dit is alleen het geval wanneer de inkomens van de ex-partners sterk verschillen. De partner met het hoogste inkomen heeft dus een alimentatieplicht. Op basis van het inkomen en de zorgverdeling maakt u samen afspraken over de manier en hoogte van betaling. De duur van partneralimentatie is afhankelijk van de duur van het huwelijk en of er wel of geen kinderen zijn. De maximale duur is twaalf jaar.

Advocaat alimentatie in Haarlem

Wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn met betrekking tot alimentatie? Of wilt u hulp bij alimentatie aanvragen? In Haarlem kan een alimentatie advocaat hier uitgebreid over informeren en bij begeleiden. Neem direct contact op door te bellen naar 023 - 799 90 74.

Waarom kiest u voor ons?

  • Advocatenkantoor met lange historie en traditie
  • Hoog gekwalificeerde advocaten
  • VFAS-advocaat-scheidingsbemiddelaars

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Personenrecht
• Familierecht
• Alimentatie
• Erfrecht
• Omgangsregeling
• Echtscheiding
• Huwelijkse voorwaarden

Werkgebied

Wij zijn u graag van dienst in Haarlem en omstreken.

Hoofdvestiging